İzmir’de yaşayan Yalçın Acar isimli vatandaş, evinin kapısına “Alevilere ölüm” tehdidinin yazıldığını ve işaretleme yapıldığını iddia etti. Konuyla ilgili Odatv’nin telefonla ulaştığı Yalçın Acar, yaşanan olayı anlattı.

“Bu sabah kızlarımı servise bindirmek için kapıyı açtığımda, ‘Alevilere ölüm’ yazısını ve çarpı işaretini gördüm. Ancak kızlarımın korkmaması için kapının önünde durdum. Onları servise bindirdim. Ne olduğunu anlama çalışıyorum. Eşim ve ben Aleviyiz. Yıllarca Pir Sultan Abdal Derneği’nde görev aldık, gençlik kollarında çalıştık” diyen Yalçın Acar, mahallede ve oturduğu apartmanda kimse ile bir tartışma yaşamadığını da ifade etti.

“Bugün eşim ve ben de raporluyuz. İkimizin aynı gün evde olduğumuzda bunun yapılması dikkat çekici. Sanki birileri bizi takip ediyor, raporlu olduğumuzu biliyormuş gibi” diyerek sözlerine devam eden Yalçın Acar, daha önce hiç böyle bir tehdit almadıklarını söyledi.

Yalçın Acar, “Suç duyurusunda bulundunuz mu” şeklindeki soruya :Korkuyorum suç duyurusunda bulunmaya. Polise bildirmeye korkuyorum. Bu sene içerisinde kayınvalidemin oturduğu Yamanlar semtinde de benzer şeyler oldu. Alevi ailelere linç girişiminde bulunuldu ve polis hiçbir şekilde müdahale etmedi. Bunun benim başıma gelebileceğinden korkuyorum. Polisin beni korumayacağını düşünüyorum, bu yüzden suç duyurusunda bulunmayacağım.” şeklinde cevap verdi.

Şehitlerin İsimleri ve Memleketleri Belli Oldu! Şehitlerin İsimleri ve Memleketleri Belli Oldu!